Podane z odrobiną oliwy, świeżo zmielonym pieprzem i natką pietruszki smakują wyśmienicie.
Składniki:
- 500 g ziemniaków
- 60 g mąki pszennej + do posypania
- łyżeczka soli
- łyżka oliwy z oliwek
Przygotowanie:
Ziemniaki ugotować w mundurkach. Obrać i przecisnąć przez praskę do ziemniaków. Masa ziemniaczana musi być jednolita i gładka.
Dodać oliwę z oliwek, sól i mąkę. Dokładnie wymieszać aż powstanie jednolite ciasto.
Na blat wysypać mąkę i wyłożyć ciasto.
Ciasto podzielić na kawałki i z każdego kawałka utoczyć długi wałek, a następnie każdy wałek pociąć na małe kawałki.
Gotować partiami we wrzącej, osolonej wodzie. Wyjmować od razu, kiedy wypłyną na powierzchnię.
Podawać z oliwą i świeżo zmielonym pieprzem.
In addition, we examine 카지노사이트 whether or not the pages are protected with SSL and examine whether or not there's a fairness certificate issued by an impartial auditor, such as eCOGRA
OdpowiedzUsuń