Czosnkowa pomidorowa

A oto przepis dla wszytskich miłośników pomidorów. Czosnkowa pomidorowa albo pomidorowa czosnkowa, sama nie wiem, który ze smaków dominuje. W każdym razie, zestawienie tego typu bardzo przypadło mi do gustu.  








Składniki:
  • 750 ml intensywnego wywaru warzywnego
  • pół litra przecieru pomidorowego (oczywiście najlepiej domowego :) )
  • 2 główki czosnku
  • przyprawy wedle gustu
  • 2 łyżki oliwy
  • natka pietruszki do posypania

Przygotowanie:

Czosnek obieramy-ząbki z jednej główki siekamy na drobno, z drugiej - zostawiamy w całości lub kroimy na pół.

W garnku podgrzewamy oliwę, na której  podduszamy czosnek.

Następnie zalewamy to przecierem pomidorowym, chwilę gotujemy i dodajemy wywar warzywny.

Całość należy zagotować i doprawić do smaku ulubionymi przyprawami.

I gotowe!

Podawać z makaronem i natką pietruszki.

2 komentarze:

  1. na pewno pyszna; bo wygląda znakomicie

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam obie zupy - czosnkowa i pomidorowa - to jedno z moich ulubionych polaczen smakowych:-)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...