Składniki:
- 750 ml intensywnego wywaru warzywnego
- pół litra przecieru pomidorowego (oczywiście najlepiej domowego :) )
- 2 główki czosnku
- przyprawy wedle gustu
- 2 łyżki oliwy
- natka pietruszki do posypania
Przygotowanie:
Czosnek obieramy-ząbki z jednej główki siekamy na drobno, z drugiej - zostawiamy w całości lub kroimy na pół.
W garnku podgrzewamy oliwę, na której podduszamy czosnek.
Następnie zalewamy to przecierem pomidorowym, chwilę gotujemy i dodajemy wywar warzywny.
Całość należy zagotować i doprawić do smaku ulubionymi przyprawami.
I gotowe!
Podawać z makaronem i natką pietruszki.
na pewno pyszna; bo wygląda znakomicie
OdpowiedzUsuńUwielbiam obie zupy - czosnkowa i pomidorowa - to jedno z moich ulubionych polaczen smakowych:-)
OdpowiedzUsuń