Pieczone ziemniaczki

Nigdy nie byłam fanką ziemniaków. Stwierdzenie, że w Polsce do obiadu muszą być ziemniaki, zupełnie mnie nie dotyczy. Ale wiem, że w wielu domach ziemniaki w codziennym menu to absolutna konieczność. :)








Składniki:
  • młode ziemniaczki
  • oliwa z oliwek
  • suszony tymianek
  • czosnek granulowany
  • sól morska

Przygotowanie:

Piekarnik nagrzać do 200 stopni.

Ziemniaczki dokładnie wyszorować, nie obierać, osuszyć, w razie potrzeby pokroić na mniejsze kawałki.

Naciąć na wierzchu krateczkę. Skropić oliwą z oliwek. Posypać suszonym tymiankiem i czosnkiem granulowanym.

Piec około 40-50 minut.

Po wyjęciu oprószyć solą morską.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...