Danie bardzo proste, ale dobre. W zasadzie trudno sobie wyobrazić, że z kilku tak banalnych składników można zrobić coś pysznego, a jednak! :)
♥ Zobaczcie też: sos pomidorowo-czosnkowy do makaronu, makaron z pieczonymi warzywami.
Przygotowanie:
Czosnek drobno posiekać, wrzucić do garnka z lekko podgrzaną oliwą. Smażyć na małym ogniu do momentu aż czosnek będzie lekko przyrumieniony.
Nie wrzucać czosnku na bardzo rozgrzaną oliwę i nie smażyć go zbyt szybko, bo jeśli się przypali stanie się gorzki i będzie trzeba go wyrzucić.
Pietruszkę umyć ciepłą wodą (dzieki temu wydobędziemy jej aromat) i bardzo drobno posiekać.
Makaron ugotować al dente w dobrze osolonej wodzie. Odcedzić i ponownie umieścić w garnku, a następnie polać oliwa z czosnkiem i posypać pietruszką. Dokładnie wymieszać, oprószyć świeżo mielonym pieprzem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz